• NL
 • FR
 • 24 augustus 2018 - Belgambu obtient un financement supplémentaire pour le secteur

  La situation n’était plus tenable. En 2017, nous avons demandé au ministre un financement supplémentaire pour le secteur. Aujourd’hui, le ministre fournit 35 millions d’euros.

  ” La ministre De Block remplit sa promesse de 2017. Après 12 millions d’euros en 2016, voici 35 millions d’euros supplémentaires. La route vers un financement complet est tracée. Il y a longtemps qu’un ministre de la santé n’avait pas attaché autant d’importance à la qualité dans le secteur.”

  Lire l’article

  Belgambu

  De Belgische beroepsorganisatie van ambulancediensten en patiëntenvervoerders. In 2013 richtte een groep van bezorgde ambulancediensten de beroepsvereniging Belgambu op met de ambitie om alle Belgische ziekenwagendiensten en patiëntenvervoerders actief in het patiëntenvervoer en de eventhulpverlening te verenigen. Op 28 juni 2019 werd Belgambu in een Koninklijk Besluit erkend tot representatieve vakorganisatie van werkgevers in de bedrijfstak van het patiëntenvervoer. In juni 2022 volgde de officiële erkenning als beroepsorganisatie. Daarmee zetelt Belgambu voortaan in de betrokken sectorcommissie van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO.

  CONTACT

  p/a Battelsesteenweg 315
  2800 Mechelen
  info@belgambu.be

  PERS

  pers@belgambu.be

  Met medewerking van