Belgambu versterkt zijn leden

Belgambu wil bruggen bouwen en elke speler in de sector engageren voor een optimale kwaliteit van het patiëntenvervoer. In het voordeel van de patiënt en van de vervoersorganisaties.

Dat doen we onder meer door toe te werken naar:

  • eenduidige regelgeving, van toepassing op alle actoren;
  • aangepaste realistische tarieven;
  • opwaardering van de opleiding van ambulanciers;
  • constructieve contacten met relevante stakeholders.

Belgambu kiest hierbij resoluut voor een kritisch-constructieve aanpak.

We helpen de overheden om verbeterpunten zichtbaar te maken, stimuleren stakeholders om zichzelf in vraag te stellen en dragen oplossingen aan. Met maximale participatie van onze leden, onder meer via werkgroepen.

We combineren snelle, kortetermijnoplossingen voor dringende thema’s met structurele verbeteringen op langere termijn. Om de sector blijvend te veranderen en te verbeteren. Met de patiënt in de hoofdrol.

Belgambu vertegenwoordigt elk lid

Belgambu vertegenwoordigt alle leden die mee streven naar een werkbare sector, waar kwalitatief vervoer voor de patiënt centraal staat. Of ze nu een kleine, middelgrote of grote organisatie zijn. Belgambu is erg actief in verschillende commissies en raden, zowel op Gemeenschaps- als op Federaal niveau. In Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Je lidmaatschap versterkt Belgambu

Door lid te worden van Belgambu versterk je de vertegenwoordiging van je sector. Het maakt ons als federatie relevanter en representatiever. Je helpt onze stem nog luider klinken en brengt zo het bereiken van ambitieuze doelen een stapje dichterbij. Met voordelen voor alle leden.

Als Belgambu-lid verwachten we dat je de patiënt zelf centraal zet en ethisch handelt, met respect voor de regelgeving. Zo bouw je mee aan een sector met een positief imago en een warm hart.

De voordelen als Belgambu-lid

Als lid van de Algemene Vergadering bepaal je mee de strategie van Belgambu. Je krijgt toegang tot alle (werkgroep)vergaderingen, relevante documenten, verslagen het online Belgambu-platform. Indien nodig, kan je ook rekenen op individuele ondersteuning.

Bovendien helpt Belgambu de kosten van je organisatie onder controle te houden. Een grote uitdaging in onze structureel ondergefinancierde sector. Je geniet mee van unieke deals met leveranciers, zoals bij:

  • Arisco, exclusieve actie voor Belgambu-leden:
    • 25 % korting op het aanbrengen van de ‘uiterlijke kenmerken’ van patiëntenvervoer op je voertuigen (striping). Dit geldt zowel voor 112-ziekenwagens, intermediaire ziekenwagens als voertuigen voor niet-dringend patiëntenvervoer.
    • 10 % korting op online aankopen in de Arisco-webwinkel.
  • Vinçotte, exclusieve actie voor Belgambu-leden van de gemachtigde controleorganisatie die wel beschikt over een Belac-accrediatie (Belgische Accreditatieinstelling die fungeert als externe auditor van controle-organisaties):