Dag collega

Alvast bedankt voor je interesse in onze beroepsorganisatie.

Officiële beroepsorganisatie

Belgambu, de Belgische beroepsvereniging van ambulancediensten. In 2013 richtte een groep van bezorgde ambulancediensten de beroepsvereniging Belgambu op met de ambitie om alle Belgische ziekenwagendiensten actief in het patiëntenvervoer en de eventhulpverlening te verenigen.

Sinds 2018 is Belgambu geassocieerd lid van UNIZO, waardoor we onze leden nog beter kunnen ondersteunen en vertegenwoordigen.

Op 28 juni 2019 kreeg Belgambu in een Koninklijk Besluit het statuut van ‘erkende representatieve vakorganisatie van werkgevers in de bedrijfstak van het patiëntenvervoer’. Sinds juni 2022 zijn we officieel erkend als beroepsorganisatie door minister van Middenstand, Zelfstandigen en Kmo’s David Clarinval. Deze erkenning houdt onder meer in dat vanaf 2023 tot en met 2028 voorzitter Kenneth Arkesteyn en Bruno De Meue zetelen in de betrokken sectorcommissie van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO.

Belgambu en haar leden streven naar kwaliteitsvol, comfortabel, veilig, duurzaam en toegankelijk patiëntenvervoer. Ongeacht of de patiënt in kritieke of niet-kritieke toestand is.