In goede handen bij: vyvex

In welke domeinen is je organisatie actief?

Ambulancebedrijf vyvex staat in voor dringend en niet-dringend zittend, rollend en liggend patiëntenvervoer in de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Ook voor medisch begeleid transport met een verpleegkundige en/of arts en repatriëringen staan we paraat. Daarnaast bieden we opleidingen en eventhulpverlening op maat aan. Sinds 2020 zijn we o.a. partner van BE°AT Venues Group. Zo bemannen we de hulppost in het Sportpaleis en in de Lotto Arena.

Over hoeveel en welk type patiëntenvoertuigen beschikt je organisatie?

vyvex beschikt over een wagenpark van een zestigtal voertuigen. Het merendeel van onze ambulances wordt ingezet voor niet-dringend patiëntenvervoer. Daarnaast hebben we een tiental voertuigen specifiek aangepast voor 112-vervoer, vooral in de regio Antwerpen. Voor het vervoer van patiënten in zittende positie of per rolstoel hebben we een tiental voertuigen tot onze beschikking. Tot slot beschikken we over enkele interventievoertuigen die kunnen worden ingezet op evenementen.

Wie of wat is je organisatie en waarvoor staat ze?

vyvex, voorheen Ambulancecentrum Antwerpen, werd opgericht in 1991. Toen beschikte de ambulancedienst over een beperkt wagenpark. Sinds 2013 groeide het bedrijf, onder leiding van huidig CEO Kris Verbeeck, uit tot de tweede grootste private ambulancedienst van Vlaanderen, met meer dan honderd personeelsleden. Dagelijks vervoeren we meer dan 300 patiënten. De aansturing van de ritten gebeurt vanuit de centrale dispatching in de hoofdzetel in Boom. Naast het aanbod in patiëntenvervoer, zowel dringend als niet-dringend, strekken de diensten zich uit tot EHBO- opleidingen, evenementenhulpverlening en leerlingenvervoer.

We willen niet alleen hoogwaardige zorg leveren, maar ook nauw samenwerken met partners om maatoplossingen te bieden die aan de behoeften van de patiënt voldoen. Vanuit die overtuiging geven we ook professioneel advies op vlak van preventie, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de oprichting van onze academy in 2018.

Wat maakt jouw organisatie anders dan andere aanbieders?

vyvex heeft als eerste en enige ambulancedienst in België een ISO 9001:2015 certificering. Daar zijn we terecht trots op. Zo maken we van kwaliteit – voor, tijdens en na een transport – een tastbaar begrip.

Waarom ben je lid van Belgambu?

Als lid van Belgambu dragen we actief bij aan de gezondheidszorgsector in België. We blijven nauw betrokken bij de ontwikkelingen, uitdagingen en kansen binnen de sector. We streven ernaar om ons inzicht te vergroten, onze expertise te delen en samen te werken met andere belangrijke belanghebbenden in de gezondheidszorg. Onze CEO, Kris Verbeeck, zetelt namens Belgambu in de Federale Raad voor Paramedisch Beroepen en in de Sociale Commissie van UNIZO.