Ziekenvervoer Vandenbrande

In goede handen bij: Ziekenvervoer Vandenbrande

In welke domeinen is je organisatie actief?

We verzorgen zowel niet-dringend zittend-, rolstoel- en liggend patiëntenvervoer alsook het patiëntenvervoer in een intermediaire ziekenwagen. Dat laatste doen we als ondersteuning voor de Neonatale Intensive Care Unit van AZ Sint-Jan in Brugge. We zijn actief in de regio Brugge – Oostkust – WE40 (Beernem, Oostkamp, Zedelgem en Jabbeke).

Over hoeveel en welk type patiëntenvoertuigen beschikt je organisatie?

We hebben een vloot van vijf ambulances. Daarvan zijn er twee volledig en specifiek uitgerust voor het neonataal vervoer vanuit AZ Sint-Jan in Brugge. De andere drie ambulances worden dagelijks ingezet voor niet-dringend liggend vervoer. Al onze ambulances zijn erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid. Verder zetten we elke dag achttien rolstoelwagens en drie personenwagens in.

Wie of wat is je organisatie en waarvoor staat ze? Beschrijf je organisatie.

Ons bedrijf voert al meer dan 64 jaar patiëntenvervoer uit in de regio Brugge – Oostkust – WE40. Stichter Jozef Vandenbrande begon in 1957 met vervoer vanuit het toenmalig ziekenhuis in Beernem. Onder de leiding van Christine, André en Jacqueline Vandenbrande groeide de zaak uit tot een vaste waarde in onze regio. Ondertussen staat, met Matthias en Lorenz, de derde generatie aan het roer. Vanuit onze dispatching in Beernem sturen we onze chauffeurs en ambulanciers dynamisch aan. Binnenkomende ritten worden direct behandeld, om de druk voor ziekenhuizen, aanvrager of Mutas te verlichten. Stiptheid, betrouwbaarheid en kwalitatief ziekenvervoer dragen we hoog in het vaandel.

Wat maakt jouw organisatie anders dan andere aanbieders?

We bieden onze dienst bewust aan in onze eigen regio om te vermijden dat een patiënt te lang moet wachten na een behandeling of consultatie. Pre-hospitaalvervoer is voor vele patiënten geen pretje. Toch proberen we het zo aangenaam mogelijk te maken door onze patiënt snel en veilig thuis te brengen door onze opgeleide chauffeurs en ambulanciers. Om die reden gebruiken we ook geen grote rolstoelbussen. Ondanks de zeer hoge druk slagen we erin om een goede sfeer te behouden binnen ons bedrijf. Hier zijn we dan ook zeer trots op.

Waarom ben je lid van Belgambu?

Het ziekenvervoer staat tegenwoordig zwaar onder druk door de hoge kostprijzen en de pandemie. Enkel en alleen door samen oplossingen te zoeken, komen we er sterker uit. Belgambu vestigt de aandacht op allerhande problemen binnen het patiëntenvervoer en we kunnen steeds bij hen ten rade kunnen. Belgambu haalt onze sector uit de vergeethoek en zet ons op de kaart.