#2 Steun in tijden van corona

Ook tijdens de COVID-19-crisis stond Belgambu klaar voor haar leden. Zo organiseerde de beroepsvereniging verschillende acties om ziekenwagendiensten onder meer te voorzien van persoonlijke beschermingsmiddelen. Twee acties springen daarbij in het oog.

Zo was er de actie in samenwerking met Liqui-Moly, www.liqui-moly.com. Ziekenwagendiensten ontvingen gratis producten ter waarde van 55.000 euro voor voertuigonderhoud, smeerstoffen en additieven. De sector en alle Belgambu-leden zijn Wim Declercq zeer erkentelijk voor deze ondersteunende actie. Wim Declercq is steeds te bereiken via wim.declercq@liqui-moly.com en 0468 12 26 85.

En dankzij een projectgroep getrokken door UZ Gent, UZ Leuven, Janssen Phamaceutica en Zorgnet Icuro kon Belgambu een aanzienlijke hoeveelheid hydroalcoholische oplossing voor het ontsmetten van de handen onder haar leden verdelen, namelijk 100 bidons van 5 liter en 750 pompdispensers van 400 of 500 milliliter. Deze actie werd mogelijk gemaakt door de gewaardeerde inzet van Pieter Hofman, preventieadviseur van het UZ Gent.