Ambuce

In goede handen bij: Ambuce

In welke domeinen is je organisatie actief?

We bieden transportoplossingen voor bijna elke vorm van pre-hospitaal transport: zittend, rolwagen en liggend niet-dringen patiëntenvervoer, maar ook dringend en gespecialiseerd vervoer. Daarnaast helpen we urgentiediensten buiten het ziekenhuis opzetten, zoals op de luchthaven van Zaventem, waar we ook PRM-diensten verzorgen. Ambuce voert ook medische interventies uit op evenementen en zet sterk in op het educatieve luik. Zowel intern als extern geven we erkende opleidingen. Tot slot verzorgen we het vervoer voor huisartsen van wacht van de huisartsenwachtpost naar hun huisbezoeken, zowel voor hun veiligheid als voor eventuele ondersteuning bij de zorgverlening.

Over hoeveel en welk type patiëntenvoertuigen beschikt je organisatie?

In totaal hebben we zo’n 230 voertuigen, waarvan 156 ziekenwagens. Als marktleider zorgen we actief mee voor de vernieuwing in de sector. We helpen heel wat producten testen en ontwikkelen in samenwerking met mutualiteiten, ziekenhuizen en de patiënt. Zo willen we de kwaliteit en de efficiëntie blijven verbeteren. Toen ze net op de markt waren, implementeerden wij de multi-purpose vehicles al. Onze ziekenwagens zijn ook stuk voor stuk high-end, zeker wanneer je kijkt naar de voertuigen voor dringend gespecialiseerd vervoer, zoals de uitrusting van onze neonatale wagens.

Wie of wat is je organisatie en waar staat ze voor? Beschrijf je organisatie?

Ambuce focust op kwalitatief en efficiënt patiëntenvervoer. We willen tevreden klanten vervoeren. Daarbij is timing de grootste uitdaging. De vraag naar patiëntenvervoer is heel variabel en vertoont sterke pieken. Bovendien ben je als vervoerder afhankelijk van externe factoren, zoals het verkeer bij niet-dringende ritten. We blijven elke dag zoeken hoe het beter kan.

Wat maakt jouw organisatie anders dan andere aanbieders?

Als marktleider werken we op een andere manier dan kleinere vervoersorganisaties. We hebben een eigen dispatching, eigen kwaliteitslabels en evaluatiesystemen. Zo is het professionalisme binnen onze organisatie perfect omkaderd.

Waarom ben je lid van Belgambu?

Zelf was ik ooit stichtend lid van Belgambu, ondertussen ben ik erevoorzitter. We werden geconfronteerd met uitdagingen die we samen moesten aangaan, grote en kleinere dienstverleners met vereende krachten. We zijn toen aan tafel gaan zitten met de vraag “Hoe lossen we dit op als sector en worden we er allemaal beter van?” Belgambu strijdt nog steeds voor essentiële zaken, waar de politiek nog niet mee bezig is. Als beroepsorganisatie omkadert Belgambu de essentiële stiel van ziekenvervoer op een positieve en creatieve manier.