• NL
 • FR
 • 24 augustus 2018 - Belgambu haalt extra financiering voor de sector binnen

  De situatie was niet langer houdbaar. In 2017 vroegen we de minister om extra financiering voor de sector. Vandaag voorziet de minister € 35 miljoen.

  “Minister De Block komt haar belofte van 2017 na. Na € 12 miljoen in 2016, nu € 35 miljoen extra. De weg naar een volwaardige financiering is ingezet. Lang geleden dat een minster van Volksgezondheid zoveel belang hechtte aan kwaliteit in de sector.”

  Artikel lezen

  Belgambu

  De Belgische beroepsorganisatie van ambulancediensten en patiëntenvervoerders. In 2013 richtte een groep van bezorgde ambulancediensten de beroepsvereniging Belgambu op met de ambitie om alle Belgische ziekenwagendiensten en patiëntenvervoerders actief in het patiëntenvervoer en de eventhulpverlening te verenigen. Op 28 juni 2019 werd Belgambu in een Koninklijk Besluit erkend tot representatieve vakorganisatie van werkgevers in de bedrijfstak van het patiëntenvervoer. In juni 2022 volgde de officiële erkenning als beroepsorganisatie. Daarmee zetelt Belgambu voortaan in de betrokken sectorcommissie van de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO.

  CONTACT

  p/a Battelsesteenweg 315
  2800 Mechelen
  info@belgambu.be

  PERS

  pers@belgambu.be

  Met medewerking van