Nieuws

6/12/2018 - Ziekenvervoer: zorgkwaliteit bekom je niet met baggertarieven

We lazen met veel aandacht het artikel in Knack over het ziekenvervoer, wat wij als beroepsvereniging graag patiëntenvervoer noemen.

6/03/2018 - Decreet niet-kritiek patiëntenvervoer goedgekeurd

Woensdag werd het decreet niet-kritiek patiëntenvervoer goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Vijf jaar na de start van Belgambu is dit een duurzaam resultaat van samenwerken, initiatief nemen, met lange termijnvisie doorzetten en constructief overleg. Kwaliteit in patiëntenvervoer nu een afdwingbaar recht. We zetten door en werken mee aan de uitvoeringsbesluiten.

13/05/2018 - Onkostenvergoeding van vrijwillige ambulanciers en brandweerlui gelijkgesteld

Ambulanciers die bij een private ambulancedienst of bij een ambulancedienst van een ziekenhuis als vrijwilliger bijspringen kunnen in de toekomst ook een vergoeding ontvangen die tot 4.460 euro wordt vrijgesteld van belastingen en sociale bijdragen. Tot nu geldt dat enkel voor vrijwillige brandweerlui en ambulanciers bij de brandweer of civiele bescherming. Dat meldt CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri op basis van een antwoord dat ze kreeg van minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

11/02/2018 - Belgische beroepsvereniging reageert na ongeval met ziekenwagen in Sint-Martens-Latem

Met een artikel in Het Laatste Nieuws berichtte de krant op zondag 11 februari over een verkeersongeval met een ziekenwagen in Sint-Martens-Latem. De ambulancier, naar verluidt met psychologische problemen, verliet daarop de plaats van het ongeval, waardoor de patiënt alleen achter bleef in de ziekenwagen.

1/01/2018 - Belgambu sluit associatie-overeenkomst met Unizo

Belgambu is voortaan geassocieerd lid van Unizo

 

1/01/2018 - Tarieven DGH 2018 bekend

Deze week werden de tarieven voor een opdracht van een ziekenwagen in het kader van de Dienst 112 bekend gemaakt. 

 

2/12/2017 - Ministerraad wederom akkoord met voorontwerp decreet

Voorontwerp decreet secundair vervoer opnieuw goedgekeurd op ministerraad van 1 december. 

 

14/05/2017 - Organisatie en financiering DGH hervormd

Vandaag bereikte de ministerraad een akkoord over de hervorming van de DGH met een verdere verhoging van de subsidies. Belgambu is tevreden over de inspanningen, maar ook bezorgd over enkele elementen.

 

28/04/2017 - Voorontwerp Decreet Niet-Dringend Liggend Ziekenvervoer goedgekeurd door Vlaamse ministerraad

Het voorontwerp voor het decreet NDLZ werd goedgekeurd. Belgambu hoopt dat dit niet alleen zal leiden tot kwalitatief, maar ook duurzaam ziekenvervoer.

 

27/03/2017 - Belgambu niet eens met nieuwe uiterlijke kenmerken voor ziekenwagens

Op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid werd besloten dat ziekenwagens en ambulanciers binnenkort nieuwe uiterlijke kenmerken kunnen krijgen. Belgambu is het niet met alle voorstellen eens.

 
 

Pagina's